tisdag 30 oktober 2007

Matilda kom hem från "Korta"...

....snorig och halvrisig måndag den 29 oktober. Lite feber också kändes det som. Tisdagen blev hon hemma! Förlåt Frittids för vi glömde att ringa:( slarv...Tilda alltså hemma med pappa på förmiddagen och Mija på eftermiddagen. Skönt! Onsdag blir hon hemma och kurerar sig plus ladddar upp för Borås Djurpark på torsdag! Kul - vilket äventyr det ska bli.....

Ystad på (h)österlen



..vilken charmig liten stad! Vi hade en jätteskön helg med god mat, vila (massor av vila), SPA, promenader osv..Lite shopping hann vi också med minsann:) Här är några härliga höstbilder från Sandskogen (inte långt från hotellet).

torsdag 25 oktober 2007

Matildas torsdag 25 oktober

...denna mage...ONT, AJ...vi fixade det till sist ...skönt i magen sen!! en rörig eftermiddag. Mija kom hem kl. 17.00, hämtade och lämnade barn här och där. Tur att mormor kan hjälpa till:) Tilda kom isäng senare än vanligt - det gick bra hon är så duktig!

Imorgon åker Mija och Hana till Ystad för att bo på Ystad Saltsjöbad och fira sin bröllopsdag (hela helgen), Tilda åker till korttids, Alice till farmor och Olivia är med Niclas. Allt är ordnat! Ha en härlig helg!

PS. korttids och fritids kan skriva sina kommentarer för vecka 44 på detta inlägg:) TACK på förhand:)

onsdag 24 oktober 2007

Tänk...



..att vi bor med allt detta vackra omkring oss - billig lyx!

Matildas onsdag 24 oktober


...alllt bara bra. Nöjd och glad. Det var ju tyvärr en NEJ dag - inga tidningar hade kommit med posten. Det hade hänt nåt på fritids. En "Nea hade bråkat lite...Vi pratade om det och hon verkade inte bry sig så mycket. Det vi kom fram till är att man INTE ska bråka eller reta varandra! Åt med god aptit, tittade på TV och tidningar samtidigt innan.....natta gott:)

PS. Pappa Hana fyller år idag och firar bröllopsdag oxå...

tisdag 23 oktober 2007

Matildas tisdag den 23 oktober

Äntligen en glad och go' Tilda som kom hem! Allt hade ju varit så bra både i skolan och på fritids. Åt en god kvällsmacka, tittade i tidningar och en snuttt på Bobster innan goa' sängen. Har ju rena röda lakan med gröna hjärtan på! Sköna och fina...nattta gottt!

måndag 22 oktober 2007

Matildas måndag 22 oktober

..kom hem rätt så grinig:( inget passade. Ville inte äta, inte gå på toa inte inte inte.....Till sist landade hon på toa iallafall och sen var det skönt i magen!! Denna eländiga mage...Efter den pärsen var det bara sängen som hjälpte. Hon har valt en randig tröja till imorgon......natta gott!

söndag 21 oktober 2007

Kamerasafari

Goe Sara....



Matilda och Alice..

.


Hopp och hej! Vilken söndag.. Kamerasafari med "Goe-Sara"...Hämtade Sara utanför hennes fina hus och sen raka vägen ut till havet - vårat hav!! Tog massor av bilder (Sara tog massor av bilder) skrattade och hade bara så mysigt. Vi hamnade mitt i "lufsarnas" årsmöte när vi satt och åt vår medhavda matsäck! Avslutade förmiddagen gjorde vi på Mickedala och den stora hundutställningen där vi köpte leverbullar till våra hundar:)

Matilda åt lite chili con carne, vilade, badade och tvättade håret som vanligt en söndag.....

fredag 19 oktober 2007

Iloveyou


ett kort skapat av Olivia:)

Studiebesök





Mija har varit hos Matilda i skolan idag. Jättekul:) De började med "jag kan gympa", barnen låg på golvet och Berit, Jessica (som fick fast tjänst idag) och Anette gympade loss med dem. Sen samling och en liten rast med kaffe och frukt:) Gott!

Sist på förmiddagens schema var det musik med Catrin.Toppen tyckte alla! Vi sjöng Pippi-visan, Emil-visan, "Jag vill vara din Margareta" mm. Efter musiken var det lunchdags för ungdomarna och då gick Mija hem:) Tack för en jättetrevlig förmiddag tillsammans med er!

Kramar, Mija

torsdag 18 oktober 2007

TingeLing


en riktig älva, fe, prisessa - välj själv...

Tandlös


borta....

Olivia 5 år


kaka, tårta, saft och bullar:)

Matilda kom hem


...på ett USELT humör. Hon hade ONT i magen, vi fixade det....Ville inte äta bara sova så när pappa Hana kom hem kröp Tilda ner i bingen - natta gott!!

Ett litet smajl fick vi till sist, här har hon sin favvopyjamas - den lila med Snobben på!

Tack goa' Berit för din fina kommentar igår - den värmde:)

onsdag 17 oktober 2007

En vanlig onsdag

..i oktober. Regn och grått, sol och moln. Precis så känns mitt humör också och hela allmäntillståndet faktiskt. Scrappade lite igår och ska scrappa lite idag. Matilda är fortfarande på korttids så det finnns lite tid över....Nu ska jag ta vovvarna och gå och hämta ut ett paket - det är roliga grejer från Storyhouse:)

måndag 15 oktober 2007

Wow


..vilken eftermiddag nere vid havet, det är ju bara så vackert....

Sköna Söndag...


Jag har inrett min mysiga scrapvrå - ÄNTLIGEN! Hyllor och burkar, ordning och reda. Så skönt att ha allt inom räckhåll när inspirationen anfaller:) Det blev så bra att Olivia tar den i besittning varje eftermiddag för sin läxläsning...hon frågar snällt om det är OK:)

söndag 14 oktober 2007

Matilda i skolan och på korttids 15 - 18 oktober

Hej...

Här vill vi att ni berättar om Matildas dagar i skolan och på korttids under v. 42 Tack:) Matildas söndag bestod av: bilåkning (lilla bilen), Radio RIX, ny tidning = DrömHem, dusch och hårtvätt. Alltså en riktig södag med alla viktiga ingredienser!!

lördag 13 oktober 2007

Höst..


En fantastiskt vacker morgon igen! Tog en lång skön promenad nere vid havet med Tindra och Grynet! Lycka:) När vi kom hem lastade vi in oss i bilen (den stora) och åkte ut på "äventyr". Upp till Vallås och Ronjas Hundgöra . Jag skulle hämta lite info och hemläxa till nästa lördags fortsättningskurs för Grynet. Nästa stopp var Brunsons och Sara. Butiken var överfull med glada scrappare...Matilda bara njöt av att titta på alla fina saker och berättade för Sara allt vad som skulle hända mer idag:)

Hem och åt spaghetti med tagliatelle. Mums! Vilade en stund efter maten...

torsdag 11 oktober 2007

Matildas torsdag 11 oktober


Som vanligt på torsdagar så kommer Tilda hem före Mija. Då är det mormor och Olivia som tar emot henne när hon kommer med taxin.

Idag var det en riktig JAAAAAA dag! 4(!) nya tidningar kom med posten = lycka! Allt det vanliga som toa (med resultat), kvällsmat osv. Hon hade ONT i magen och hon talade om det för hela kvarteret!! Lite TV innan dagen var slut, natta gott!

PS. Tack för era kommentarer!

onsdag 10 oktober 2007

Matilda ondagkväll den 10 oktober


Kom hem från pysselkväll på fritids kl. 19.30. Trött. Ville sova direkt. Bara lite toalettbestyr - sen bingen...natta gott. Jag vill tacka er på Fritids för ert fantastiska engagemang och roliga påhitt. Detta uppskattas inte bara av Tilda, det uppskattas minst lika mycket av oss här hemma:)

Hon var så glad och nöjd när hon kom hem. Hade sagt till taxikillen att hon INTE ville hem - hon ville åka en runda till i bilen!! Sen vill jag också tacka er för att ni använder bloggen. Det är så himla kul att kunna följa henne under tiden hon är på korttids t.ex...

PS. Det har INTE kommit någon tidning i brevlådan till Matilda under korttidsvistelsen - alltså blev detta en NEJ-dag eftersom vi svarade NEJ på hennes fråga om det kommit nåt' med posten!!

Några....






..nya LO så här på onsdagseftermiddagen. Det är bilder till Olivias bebisalbum...

måndag 8 oktober 2007

Matilda i skolan och på fritids 7 - 10 oktober

Hej skolan och fritids! Här kan ni berätta om vad som händer Matilda under de dagar hon är på Korttids.

lördag 6 oktober 2007

Matildas fredag och lördag 5 och 6 oktober




på fredag eftermiddag gjorde vi de vanilga..toabesök, tittade i tidningar ville INTE äta någon kvällsmat..tittade på TV istället innan det var dags att sova.

Lördag - en härlig dag! Ut med mamma Mija i lilla bilen. Solen sken och det var så himla vackert ute. Vi körde helt oplanerat - hamnade i Steninge! Lite små inköp på ICA (fick naturligtvis en ny tidning - PLAZA interiör). Hem och åt mamma Mijas goda tacorullar...mums! Vilade efter maten. Nu ska Tilda till kortids och stanna där till på onsdag. Kul!!

torsdag 4 oktober 2007

Matildas torsdag 4 oktober


torsdag betyder att Matilda kommer hem före mamma Mija. Mormor hjälper till så att Matilda kommer hem och in som hon ska. Idag var Olivia hemma så hon hjälpte också till, KUL. Ett strålande humör mötte Mija när hon kom hem. Matilda satt och åt sin kvällsmacka och berättade att de varit på Stadsbongården och fikat på KANELBULLAR - det är ju kanelbullens dag idag!!
Nu sittert damen framför TV:n och tittar på Bobster. Snart kommer pappa Hana hem och då vill Matilda gå isäng säjer hon...natta gott

Morgonen den 5 oktober så tittade Matilda på Bollibompa. Varje morgon så ska de välja en lampa som lyser och idag blev det den GULA lampan!! Det är ju den GULA dagen idag alltså måste detta bli en lyckodag när den GULA lampan lyser på den GULA dagen tyckte Tilda!!

onsdag 3 oktober 2007

Matildas onsdag 3 oktober


kom hem med buller och bång...Glad som en lärka:) Det blev dessvärre en NEJ-dag idag också, det hade ju inte kommit någon tidning med posten. De vanliga bestyren med toabesök (positivt resultat), tidningsläsning och lite kvällsmat (trots jordgubbspaj till mellis). Hon fick en överraskning av mormor när toabesöket var överstökat.
Knackade på en hand och vips kom det fram 2 NYA randiga tröjor....Den ena har hon bestämt att hon ska ha på sig imorgon torsdag. Tittade lite på TV innan hon kröp ner i den goa, varma, mjuka sängen...natta gott

Tack Emelie


för den fina bilden du gjorde av mig och Tindra

tisdag 2 oktober 2007

Vovve till





Grynet - en liten pudelbebisprinsessa:)

Vovve


pudelprinsessan Tindra här med halsduk

Matildas tisdag 2 oktober


...kom hem med taxi och chaufför Kent som vanligt. Jätteglad tjej som frågade om det kommit något med posten idag?? Svaret blev - nej, alltså en NEJ-dag. Ingen fara - lika glad för det...Var inte så hungrig - inte så konstigt efter det lyxiga mellanmålet på fritids (se gårdagens inlägg + kommentar).
Vi packade badväskan men hoppade över bikinin - den ska ju på direkt imorgon bitti! Vi tog en glad bild med badväskan. Nu sitter Tilda och tittar på "Bobster" innan hon ska sova. Skolan: skriv gärna kommentaren på inlägget från dagen innan, dvs onsdagens händelser på tisdagens inlägg!

måndag 1 oktober 2007

Alice i mormors skor



.... lillasyster Alice i mormors Ballykängor. Idag är Alice 12 år.

Blå Olivia



...lillasyster Olivia här en jätteliten syster - nu är hon 14 år.

Tilda i luva



Insidan av pärmen på Matildas fotoalbum. En liten go' bild på en liten Tilda (4 år)

Matildas måndag den 1 oktober


Go och glad Matilda kom hem från skola och fritids. Tack för era kommentarer, det känns jättebra att göra så här...Vi körde de vanliga rutinerna med toabesök (med resultat), soffa och tidningsläsning. Tyvärr kom igen ny tidning med posten idag - men hon fick nya PLAZA interiör av mamma Mija i lördags och den är fortfarande aktuell tycker Tilda!
Desssvärre blev hon lite tjurig när hon fick veta att den blå tröjan som hon bestämt sig för till imorgon (blå dagen = blå tröja) är i tvätten. Trots att vi förklarade för henne att den är torr och struken till imorgon bitti var hon tvungen att tjura och skrika en stund. När lugnet lagt sig åt hon en lätt middag. Lite TV hann vi också med innan hon ville nanna kudden.