fredag 30 november 2007

Torsdag = lång dag

Prussiluskan....


..en lång dags färd mot natt...fick veta att en bekant och f.d kollega till mig miste sin son idag. Han var en tidigare korttidskompis till Matilda och han dog efter en operation. Det är så sorgligt, tragiskt och ofattbart att han inte finns längre...Våra tankar går naturligtvis till hans familj. Vi tänker på er...

Matilda var på fantastiskt gott humör när Mija kom hem. Glad och nöjd..hon ska ju till korttids på fredag. Kul:) Väskan packades och tankarna kring vilken tröja som skulle passa bäst på fredag tog form - det blev den blårandiga!!

Mija smakade på Lottas hemgjorda glögg...mumma, och tittade på "Solens mat", ett fantastiskt härligt program om den italienska kokkonsten. Natta gott ***

Sov gott lilla Peter

Korttids: det finns resulax i väskan. Hon behöver få det på lördag!

onsdag 28 november 2007

Onsdag

Nu tändas...


Min nya perkolator



Idag hände det mycke' saker! Mija hämtade på fritids och så körde vi direkt till sjukhuset (= "schuka ku" på Tildaspråk). Allt gick jättebra även om hon var tvungen att bråka lite med sjuksköterskan Susanne innan allt var överstökat! På vägen hem körde vi inom ELON och inhandlade ett stycke perkolatorbryggare! Vilket gott kaffe vi bryggde sen'...wow!! Väl hemma var det dags för Tilda att ge oss en daglig dos av tjafs:( Idag handlade det om tröjor och allt möjligt annat hon kunde komma på...

Mija och Alice orkade inte lyssna så vi gick upp på vinden och hämtade ner allt julpynt för att inventera sortimentet av kulor, ljusstakar, tomtar, hjärtan och julpryttel i sörsta allmänhet...Allt såg bra ut - bara att placera ut:) Nu tänker vi bara sätta oss ner och ta det lugnt. Tilda har gått och lagt sig (natta gott) så vi kan i lugn och ro (= "junne jo" på Tildaspråk) njuta av stearinljusen och känna att advent är nära = mysigt!!

Kramar, Mija & CO

Tisdag i november

Allt bara bra med tjejen! Inga protester över huvud taget:) Hela familjen rätt lugn, faktiskt! Idag onsdag ska Matilda till sjukhuset efter skolan. Mija hämtar strax innan kl. 15.00 på Fritids! Jag: Mija ringer TAXI Bengtsson och meddelar:) Tack för tröjorna - nu är ordningen återställd i garderoben!!!

tisdag 27 november 2007

Monday Monday

En glad Tilda kom hem! Ingen diskussion om någonting! Skönt:) Alice var på sin körsång och Olivia på friidrott. Mija dödstrött:( Gjorde inget vettigt alls. Gick isäng tidigt med betoning på TIDIGT! Läste goa boken "Solstorm" - ja, jag vet att den går på bio nu, men jag vill läsa boken först. Hyr den sen...

Ha det så gott!!

PS. Skola eller Fritids: har ni sett till Matildas gråa och den svartvit prickiga luvtröjan/ tröjorna!? De saknas här hemma och hon vill absolut ha just dessa:)

söndag 25 november 2007

Lördag och söndag

Risig och förkyld. En prommis i skogen med vovvisarna - alltid lika kul. Vi träffar så många trevliga hundar och människor. Sen bara tagit det lugnt. Alice hade uppvining med Funky Kids, så duktiga de är - tack Sara för denna terminen hälsar Alice:)

Söndagen var kall och blåsig...En promenad vid havet/ skogen iallafall. Sen hem och bara fixat och donat...Alice hjälpte till och var gott sällskap. Tilda har varit med pappa Hana - ute med bilen osv. Duschat, tvättat håret och lyssnat på Radio Rix...Dessutom har hon smakat glögg och pepparkakor med ädelost - WOW det var smaskigt:)

lördag 24 november 2007

Fredag

Repris på en mysig bild


En härligt slapp dag! Kände med tyvärr rätt hängig och förkyld när jag vaknade, men jag fick iallafall gjort det som jag ville göra plus en fika på stan med kollegan och vännen Lotta. Alice var på tandläkarbesök och fick veta att det troligtvis blir tandställning till våren/ sommaren! Helt OK tyckte hon! Efter alla bestyr så la' jag mig och sov i ca 1 timme innan Tilda kom hem!

Hon var jättesur och ledsen och klagade över ont i magen...Pappa Hana hjälpte henne när han kom hem. Vi åt en jättegod hamburgermiddag med vin till, mös i soffan och tittade på "Idol". Olivia hade tre av sina goa kompisar här. De åt pizza och två av dem sov över - mysigt!! När det är så här trivsamt så mår man ju bara bäst:)

fredag 23 november 2007

Torsdag den bruna dagen

Goaste Alice



Mija kom hem klockan 17.15 - det blev sent idag. Vi har deadline på torsdagar och då kan det bli sent..Tilda var hemma sen' länge och hade varit en trevlig tjej sa mormor. Olivia var på sin träning (friidrott) och Alice på sin svetskurs(!) på KomTek.

När Matilda gått isäng tände vi ALLA stearinljus vi kunde hitta, släckte ner allt annat ljus, kröp upp i soffan med ett glas vin (precis som Bea sa - tack för den goa kommentaren) och bara njöt av tystnaden och lugnet! Idag fredag är jag ledig, ska bara göra sånt som jag tycker om att göra...

Trevlig hel alla:)

Tack Anette för de fina randiga sockarna - Tilda har på sig dem idag!!

torsdag 22 november 2007

Onsdag

Tilda på USELT humör när hon kom hem...Sur och grinig - inget var bra:( Vi är ju trots allt rätts så luttrade vid det här laget så det redde sig till slut! Jag längtar efter den dan' när ALLT känns bra och ALLA är på rätt våglängd - kommer den dan' nån' gång???

tisdag 20 november 2007

En novembertisdag

Tilda kom hem på bra humör! Hon ville dessutom gå på toa helt utan protester...wow! Däremot har hennes lillasyster Olivia börjat tonårskrångla..inte bra:(
Det känns som om jag snart ger upp! När får vi lugn och ro?? Ja, jag vet - vi har själva fixat denna röriga sitution med 3 tjejer i samma trixiga ålder. Det är väl bara att bita ihop och ta en dag i taget - eller?

måndag 19 november 2007

Måndag 19 november

Mamma Mija och Olivia


Äntligen en glad Tilda som kom hem! Hon had ätit våfflor på fritids så hon var inte hungrig ett dugg! Det blev en stund med de älskade tidningarna och lite TV innan hon gick isäng..natta gott!!

Övriga familjen smaskade på fläsk med löksås till middag. Olivia hade tränat och Alice varit på sin körsång så det satt fint med lite stabbigt fläsk:)

söndag 18 november 2007

Novemberhelg

...fredag...ledig, underbart! Fixat Olivias rum, möblerat, fejat och donat. Det blev jättefint! Åt en fantastiskt god laxmiddag med gott vin till - kan en novemberfredag avslutas bättre?!

Lördag..ut på biltur med Matilda. Gjorde viktiga inköp (stearinljus, hundmat och vin...) Hem och tog det lugnt. Kvällen tillbringades på stadsbilblioteket där Alice uppträdde på Barnbokens dag. Jättfint och stämningsfullt!

Söndag...bara bråk och elände..Matilda inte allls på humör och då smittar det av sig på ALLA i familjen!! TRIST:(

fredag 16 november 2007

Matildas torsdag

...himmel vilket liv det var på tjejen när Mija kom hem! Massor av ont...Vi lyckades till sist få ordning på problemet, men det tog tid och krävde två sittningar!! Sen var flickan glad igen:)

Mat fanns inte på kartan så det blev soffan TV, tidningar och sen bingen - natta gott! Trevlig helg på er alla:)

PS: Skolan - har ni batteriladdaren till elrullen hos er?? Om inte så hör av er hem till mig (jag har ju ledigfredag numera) så får jag spåra upp den....

onsdag 14 november 2007

Den vita dagen = onsdag

Matildas kompisar Mella,
Abba och Nalla...




Ada, Joppe Da', Hinka
och vovve...



...ännu en tråkig eftermiddag med skrik och gnissel! Vi alla inblandade vet att de magen som inte funkar som den ska. Det blir ju bara så trist:( Åt lite filmjölk och drack lite juice, inget smakade speciellt gott.

Batteriladdaren till elrullen blev kvar på korttids, de ska se till att den landar i skolan imorgon. Vi ser framemot en trevligare och gladare Tilda imorgon torsdag = bruna dagen!

Kram och natta gott!

måndag 12 november 2007

God Morgon

Kallt och friskt ute...Matilda vaknade på fel sida..ALLT är fel idag. Bummabykka = fel färg, prickiga tröjan skulle INTE ligga där vi lagt den, mackan pappa Hana gjorde iordning var äcklig osv. Phu, en rivstart så här en måndagmorgon. Allt är hur som helst packat för korttids. Stora väskan med alla kompisar: Ada, Abba, Joppe Da, Nalla och Mella-dockan:) Badväskan är redo inför onsdagen bad med klassen. Ha det så gott:)

lördag 10 november 2007

Lördag 10 nov = rosa dagen

Kände mig "raddig" när jag vaknade..å nej vi som skulle ut på Ängelholmäventyr, med Tilda och Sara:( Jag tog mig samman gick en rask prommis nere vid vårt älskade hav och sen' kändes det faktiskt lite bättre. Vi drog till Ängelholm med buller och bång:) När vi kom fram och in i butiken så stod där Skånes största GRÄDDTÅRTA, Matilda ÄLSKAR gräddtårta. 2 STOOORA bitar klämde hon ner tillsammans med en massa gott, starkt, skånskt kaffe. TACK!!

Så styrde vi kosan hemåt igen (efter en del scrapshopping - trosts inköpsstopp)..mellanlandade på ICA Maxi innan en genomtrött Mija och en sprallig Tilda landade hemma. På bordet stod pappa Hanas godaste köttbullar som smakade helt ljuvligt. Nu sitter Matilda och tittar på Pippi Långstrump, hon kan alla repliker och sjuger med i varje sång *ler*!!

Tack goaste Sara för det urläckra halsbandet jag fick av dig. Tycker mycke' om:)

Kramar

fredag 9 november 2007

Bruna dagen = torsdag

Nyaste numret av "ELLE"


...en nöjd och glad tjej kom hem. Mija jobbade ju länge idag. När hon kom hem var hela eftermiddagsbestyret överstökat och Tilda satt söt i soffan med sina 2 nya tidningar - "Elle" och "Damernas Värld". Jättebra läsning.

onsdag 7 november 2007

Matilda onsdag 7 november

Nya sockar...


...och tights



....det började som en skakning...hon ville INTE bada. Mamma Mija och pappa Hana bestämde hur som helst att så skulle det bli och så blev det! Ner i badkaret och tvålar, schampo, balsam och hela badritualen var igång! På begäran från Tilda bytte vi även rent i hennes säng - lila lakan som matchas med den lila pyjamasen - så klart!

När det hela var överstökat så var Matilda en ren, väldoftande, härlig och GLAD tjej. Hon smaskade i sig en kvällsmacka och en banan, tittade TV och valde ut tights och sockar till imorgon...se bilder:) Imorgon ska hon jobba med Anna iskolan hann hon också berätta innan hon hoppade ner i bingen...Natta gott!

tisdag 6 november 2007

Tisdag = blå dagen 6 november

Fy vilket liv det var på tjejen när hon kom hem!! Magskrälle:( Ville inte sitta på toa - bara kaos...ARG, LEDSEN & FÖRTVIVLAD...Somnade helt utmattad! Mija har fixat tights så att fotmassagen ni myser med på skolan blir smidigare att genomföra. Nya sockar och en ny brun täckjacka blev det också. Tyvärr blev ju tisdagseftermiddagen inte alls speciellt trevlig, men förhoppningsvis blir det dubbelt så mysigt imorgon istället! Natta gott!

I skolan





fina talande bilder från skolan!

PS. Kolla in de randiga tröjorna:)

Tack Berit & CO

måndag 5 november 2007

Matilda 5 november

läser nyaste "Sköna Hem"


Matilda kom hem lycklig och snorig! Det var ju en JA-dag...det hade kommit 2 (!) nya tidningar i postlådan! "Sköna Hem" och "Allt i Hemmet". Genast satte hon sig i soffan och läste igenom dem i racerfart:) Ville inte äta - lite ångestladdat om hon ville eller inte...Till sist bestämde hon sig för att INTE äta..hade ätit pannkakor på fritids. Pekade på en tröja - tog en randig som omväxling:) och tittade lite på TV innan det var dags för sängen - natta gott!



Fredag lördag söndag

Fredag - härliga fredag! En mysig skåneutflykt med Sara:) Ängelholm, Helsingborg och Ödåkra..."Citron & Timjan" eller som vi fick till det: "Citrus & Citron". Det shoppades scrapsaker hos Storyhouse vi åt en 50-tals lunch på Ebbas Fik i H-borg och sist men inte minst ljus, lull lull och duddelidej på Citron & Timjan. Mysigt!!

Lördag skulle vi ha fest. Blev inte så - Arosfortet avbokades! Hans SJUK. SOS alarm, jourhavande medmänniska vem som helst HJÄLP!!!!!
Jag och Grynet var på kurs i halv storm på en stor äng tillsammans men 5 andra glada hundar. Jättekul! Tack Marie för alla små knep du lär oss:)

Söndag bara tagit det lugnt = scrappat. Först en lång skogsprommis med mina älskade vovvar! Sen gjorde jag en LO till min kollega Marie. Hennes grabbar Malte och Melvin (fyller 3 år idag) blev en fin bild i grabbiga färger. Alice kom hem från Istanbul - äntligen ...som jag har saknat den tjejen!

torsdag 1 november 2007

Matilda och allt annat


..hemma onsdag. Halloween och Alice stack iväg till Istanbul med Nyqvistarna...kul och spännande! Matilda hemma och kurerade sig. På topphumör hela dagen! Packade svarta väskan, nya tidningar "Hus & Hem" sprillans ny!
Torsdagen kom och Tilda åkte iväg till Borås - det blev en bra utflykt har jag hört från Korttids:) Imorgon är det mamma Mijas första lediga fredag på nya schemat!!!!!!Underbart. Mija och Sara åker till Ängelholm på scrapbus *hihihi*. Ha en härlig helg alla mina goa vänner:)

Korttids kan skriva sina kommentarer på detta inlägg!