måndag 30 juni 2008

Lite gnäll och lite tårar...

...Tilda har inte varit på humör i helgen. Gnäll och tjafs:( Inget har varit kul...Så är det ju ibland. Man kan ju inte vara på topp varje dag!

Vi andra i familjen har haft det rätt bra trots allt. I fredags åkte Olivia till Ullared med Martina och shoppade loss, Alice avslutade seglarskolan och Mija + Hana skojade till den med Sus och Lasse på Tylöhus! Sommarpremiär:) Jätteskojsigt!! Nu är det sista jobbeveckan innan semestern = 5 veckor ledigt - WAOOOW!

torsdag 26 juni 2008

Kul dag...

...både för Tilda, Alice, Mija och Olivia. Tilda har varit på äventyr i Ängelholm (se kommentar från fritids), Alice har seglat optimistjolle på seglarskolan, Olivia har varit ledare för friidrottssolan (2:a veckan) och Mija har haft buskul på jobbet (det gick jättebra idag!!). Pappa Hana verkar faktiskt också nöjd - han är lite fåordig, men jag känner ju honom så jag kan se när han mår bra:) Alla är alltså jättebelåtna...

Matilda var på ett strålande humör även när hon kom hem...berättade en massa saker för mormor som var här hos henne - Mija kom inte hem förrän kl. 17.30

onsdag 25 juni 2008

Eurostop...

...Där var visst alla. Vi träffades där på Hemtex Mija och Tilda! Kul och mysigt att få kramas lite så där mitt på dan':) En supernöjd Tilda kom hem kl. 16.00. Snackade och pladdrade hela tiden!

Mija knäskurade hela badrummet, rengjorde avloppet och allt sånt äckligt! Skönt när det det var gjort! Mellan-Alice kom upp till oss med världens godaste paj alla kategorier....Vi åt och slafsade ikapp:) Mums

tisdag 24 juni 2008

Matilda = världens goaste tjej

Hon kom hem igår och var bara helt ljuvlig! Tyst och lugnt hemma tyckte hon - sköööönt! Satt mest och filisoferade med sin mor i soffan...Planerade för tisdagen på fritids (tycker mycke om Madda konstaterade hon flera gånger). Hon längtar också efter sina danska tidningar...de har ju varit ensamma på fritids hela midsommarhelgen!

lördag 21 juni 2008

Nu är den sköna sommar här...

Nette matar hundar

Mellan-Alice

Fresia

Alice och Sam (vill INTE vara med på bild)

Kort

...med lust och fägring stor! Fest har det varit och trevligt har vi haft:) Sedvanlig sillunch hos Nyqvist - blå himmel och varm sol!
Sen traditionell svensk midsommar med sol, regn, hagel och kraftig vind. Grillfesten höll vi inomhus med Sus och Lasse. Alice förgyllde vår kväll med sitt sällskap medan Olivia drog till Tylösand med polarna. Hon sov över hos nån Fredrik (vi kollade naturligtvis med hans föräldrar) tillsammans med dessa goa' tjejkompisar.

Ett av mina senaste scrapkort visas här...ett grattiskort till Beata!

torsdag 19 juni 2008

Midsommar väntar...

...Tilda åker till korttids idag! Yipppi, jätteglad för det är hon:) Inget speciellt hände igår...hon var nöjd och glad. Hade visst shoppat på stan'?! En jättesnygg tröja had hon med sig hem...kul!

Ha en Glad Midsommar allihopa därute:)

onsdag 18 juni 2008

Bo Bedre....

...vilka magasin! Tilda hur lycklig som helst över sina 13 nya, tjocka glansiga, danska inredningsmagasin! Tack Ann-Sophie:)

Hon hade haft en jättekul dag med fritids och grille på Sagoängen! En mycke' nöjd liten tjeja gick isäng och somnade med ett leende (danskt) på sina läppar...

tisdag 17 juni 2008

Sjuka ku..

...nu på morgonen! Dags för P-spruta till Tilda-vännen! Det var inte så roligt när det dessutom ösregnade ute:(

Allt gick hur som helst jättebra - pappa Hana var med för säkerhets skull! Sen åkte vi i ilfart till fritids där Madde mötte oss vid bilen! Tack för hjälpen:) I eftermiddag väntar en överraskning på gumman - en påse FULL med härliga danska inredningsmagasin...WOW

Igår när Mija kom hem hade dumma katten Brutus lyckats välta ner holken med alla fågelungar i! Förbaskade idiotkatt...GRRRRR. Ungarna hade överlevt och Billy och Maja matade dem så gott de kunde. Mija och Alice fixade upp holken på vårt vackra "Elle-plank" där dumma idiotkatten Brutus INTE kan nå den! Ordningen är återställd och ungarna matas som aldrig förr:)

söndag 15 juni 2008

Äventyrslördag...

Kunde vara Billy...


...Vi drog iväg tidigt Alice, Tilda och Mija! Äventyret började på Statoil (ca 50 meter från vårt hem) där Mija skulle tvätta den superskitiga "Cittran"..Allt gickl fel...Allt som kan gå fel i en automatisk biltvätt! Tilda skrattade nästan på sig åt Mijas ideliga misslyckanden (vi går inte närmare in på var, när, hur allt gick åt pipsvängen).

Efter mycke' om och men gav vi oss av - mot Skåne! Ängelholm blev första stoppet. Storyhouse bjöd på många fina överraskningar. Sen åkte vi vidare mot Helsingborg och Väla.
Vi gjorde IKEA, köpte nytt snyggt porslin till köket - SVART. Piffigt:) En matta till vårt "nya" vardagsrum blev det också, plus lite lullull..Kul. Vi strosade runt på Väla och åt en sen lunch innan vi till sist åkte hem.

När vi kom hem åkte Alice iväg till Siv i Haverdal (mellan-Alice mormor), Olivia kom hem från Varberg och var hur go och söt som helst...Mija och Hana cyklade hem till Bystedts på fotboll- och tapasfest. Trevligt!

Så måste jag ju berätta att Billy & Maja har fått flugsnapparungar - holken full:) GRATTIS!!

fredag 13 juni 2008

Fåret Shaun

...är tillbaka på Bollibompa! Vi tittade på det tillsammans Mija och Tilda. Sen tog de den GULA luckan och det är den GULA dagen(=fredag) alltså en LYCKEDA*

Ha en härlig junihelg allihopan*

onsdag 11 juni 2008

Steninge

Helenas Ceasarsallad


Ida


Nelly


Agnes


Malin


Isak och Oskar


Maria och Anders


Nelly, Olivia och Alice


Henena, Karin och Göran


Vår årliga tradition vid skolavslutningen. Steninge för 9:e året i rad...Vi börjar sommarlovet med en härlig lunch i goda vänners lag:)

Den blomstertid nu kommer...

Sommar-Tilda


Lena


Anna


"Beja"


Anette


...SOMMARLOV på riktigt! Mija var med Tilda på Brunnsåkerskolan. Fint och sorgligt på samma gång...Hej Då Brunnsan och tack för den här tiden - ha en härlig sommar:)

Kramar/ Tilda & CO

tisdag 10 juni 2008

EM i fotboll, golvslip och färgade ögonbryn...

...nu slipas det i det Comstadska hemmet! Cirkusdirektören Hana är således förpassad till övervåningen för att kunna följa med i fotbollens förtrollade värld! Frun i huset passade på att besöka "Annette & Maries Hudvård" igår eftermiddag och färgade både fransar och bryn...Så himla vackert det blev *ler*

måndag 9 juni 2008

Tilda till korttids..

...och vi slipar golv på tisdag! Vi har som sagt haft en underbar sommarhelg med grillning och långa kvällspromenader. Tilda åker till korttids idag för att vi ska slipa vardagsrum- och Tildagolv imorgon:)

Ha det....

söndag 8 juni 2008

Sommartider hej hej





Vilket väder vi har! Stranden varje dag. Tilda gillar inte stranden så vi har pusslat och trixat och tagit mormor till hjälp! Torntorget var himla gott och mysigt...sen har kvällarna bestått av musiknostalgi - Prefab Sprout, LLoyd Cole, Style Council mfl.

Igårkväll när vår Ivar igelkott var ute på kvällspromenad så visade det sig att han har en liten fru....Iris heter hon minsann. Helt ljuvligt söta....

torsdag 5 juni 2008

Imorgon...

...firar Mija och Hana 20 år "ihopa". Vi ska fira på Torntorget med Sus & Lasse. Trevligt:) I eftermiddag kommer Tilda hem...och Olivia och Alice slutar skolan:) SOMMARLOV (avslutning officiellt på onsdag nästa vecka)!!!

onsdag 4 juni 2008

Första doppet

...jajadå! Mija har badat i havet!! Efter jobbet igår - Frösakull, jag å Alice. Helt fantastiskt med ett hav, en strand och goa vänner. Helena Bystedt och Malin kom också ner...Goa skratt och mysiga samtal:)

Tilda är på korttids..

måndag 2 juni 2008

Tildas lyckeda'

ett av de sista studentkorten...


Himmel vad hon kvittrar det lilla livet! Superglad över ny klänning, tights, byxor, tunika och nya skor..Lyckeda'! Hon vill inte berätta vad de gjort på fritids - hon säjer att de bara har latat sig - skönt lät det! Ätit nåt med choklad i har hon gjort iallafall....det såg vi på klänningen:)

Nu lider studentkortskapandet mot sitt slut..

Sol, vind och vatten - i denna ljuva sommartid...

Några bilder från vår älskade trädgård...




Vilken helg vi har haft! Matilda har roat sig med pappa Hana. Igår festades det loss med en ny tidning - Recidence och skrovmål på MAX! Mums. Vi andra hade en underbar dag i Frösakull med familjen Bystedt. Precis som det ska va'...

söndag 1 juni 2008

Juni Juli Augusti...

..vindarna är varma då.....Det var en dag på stranden med Alice igår. Vårt älskade Frösakull. Sand mellan tårna och varma vindar - kan det bli bättre?!

På eftermiddagen kom mormor förbi och vi tog med Matilda och hundarna ner till parken vid biblioteket. Där hade Kulturskolan konsert och uppträdande. Alice kör "Mezzo Voce" sjöng sköna vår/ sommarsånger till Matildas stora glädje!! Dessutom träffade hon sin musiklärare Catrin! Superkul:) Vi träffade också hela gänget från "gamla" korttids - Kajsa, Gun och Ingela och några kompisar från förr!! En mycke nöjd och glad Tilda kom hem från denna mysiga utflykt. Hon sa att hon tyckte att Alice sjöng bra:)

Idag den 1 juni åker vi till stranden igen. Som omväxling följer även Olivia med - typ....

Ha de'