torsdag 31 juli 2008

Ivar Igelkott

....har fått en bebis med sin Iris! En liten Igor är född och äter glatt ur vår matskål.... Vilken fantastiskt fin igelkottfamilj

onsdag 30 juli 2008

Grynet har fått kli


Stackars liten pudel. Nåt elakt, envist och kliigt har boat in sig i hennes goa päls...Igår blev det stor sanering av liten pudel. Vi får se nu vad som händer, veterinären sa att det tar några dagar innan det slutar klia:(

Tilda duschade igår när hon kom hen från fritids, skönt i värmen...Hon hade haft jättekul nere vid handikappbadet! Idag har Mija, Alice och Tilda varit hemma..Skönt med en vilodag från stranden. Vi har bara tagit det lugnt, kört en liten runda med bilen och vilat! Imorgon är det fritidsdags för Tilda igen och vi andra drar väl ner till Frösakull. Olivia ska åka till Liseberg med Simone så kul ska hon ha det...

måndag 28 juli 2008

Varmt

Vilken dag..hur varmt och skönt som helst. Frösakull var det ju...Tilda på fritids - jättekul!!

En trött tjej kom hem. Berättade att hon ska ha svala byxor imorgon - utflykt och äventyr! Vi andra laddar för ännu en härlig dag på stranden! Mija, Hana och alice i Frösakull och Olivia med polarna i Tylösand!

söndag 27 juli 2008

Varma dagar på stranden

Mija och Alice är morgontidiga och har landat i Frösakull vid 10-tiden på morgnarna. Skönt - nästan inga människor och ett helt stilla hav...Matilda har varit med pappa Hana på förmiddagarna och mormor & Mija på eftermiddagarna. Hon gillar inte stranden - det blir bara långtråkigt med en familj som bara vill sola, lata sig och bada...Trist tycker hon. Det är bättre hemma. Idag har vi gjort ett "schema" till henne med alla aktiviteter tydligt uppställda (precis som de gör i skolan och på fritids). Hon blir mycke' lugnare när hon ser vad som kommer att hända under dagen. Ikväll var det t.ex inga problem med att dusch eller att sitta på toa:) Nu är det lugnt och tyst hos cirkus Comstad. Direktören grillar hemmagjorda hamburgare, Mija bloggar och Alice duschar.

Ha en go söndagkväll i SommarSverige!!

torsdag 24 juli 2008

Sol, vind, och vatten

...är det bästa som jag vet!!! Varmt och skönt, sand mellan tårna och Mija badade 3 gånger!! Magiskt. Halmstad i mitt hjärta - så bra vi har det här....

Torsdag

Giovedì...SOLEN SKINER!!! Äntligen...Idag blir det Frösakull - hela dagen:) Igår tog jag och älskade Alice en tur till Skåne! Till Ängelholm. StoryHouse var ju tyvärr STÄNGT...men vi drog ner till centrum och strosade omkring istället. Sen ringde vi till Paola Felicetti som har sitt lilla sommarhus i Vejbystand. Vi irrade runt ett tag på småvägarna vid Skälderviken innan vi kom rätt. Mats (Paolas man) guidade oss via telefon helt rätt fram till huset. Så KUUUUUL att träffas igen (Paola är en kär vän från Kalmartiden 1986 - 1987, det finns en LO på henne här på bloggen - "Coola Paola"). Hennes söta barn Leo och Greta var också hemma..Så fina:) Efter detta åkte vi hemåt igen. Alice hem till farmor Sara där hon sover över och Mija mot Sus för att gå på bio...blev ingen bio - det blev Torntorget och Pio isället. Himla trevligt! Det blev om än en mulen dag jättetrevligt med goa' vänner och underbar mat!

onsdag 23 juli 2008

Mercoledi

Mercoledì...onsdag! Solen SKULLE ju skina idag - det gör den inte:( Då får vi väl hitta på nåt skojsigt istället för stranden som vi hade tänkt! Tilda åker till korttids efter fritids idag. Stannar till på fredag! Skönt för alla berörda...

tisdag 22 juli 2008

God Morgon

Pudel + Bläckfisk


Tycker mycke' om


Kul Kul


Ny Alice


Solen vill titta fram...den kämpar och sliter...det ska nog gå:) Mija är alldeles ensam just nu! SKÖÖÖÖNT. Barnen sover (Tilda är redan på sitt älskade fritids), Olivia och Alice sover m.a.o och cirkusdirektören tränar. Mija NJUTER av TYSTNAD...

Igår "stånkade" pappa Hana och pappa Benga (grannmannen) choritzo. Gjorde alltså KORV "på riktigt" med tarmar och allt. De hänger nu till sig i vår källare - gissa om det doftar chilichoritzo i hela huset?! Dessa korvar ska sedan grillas under festliga former senare i veckan - SPÄNNA' (som Tilda skulle uttrycka det). Denna dagen; MARTEDÌ (=tisdag på italienska) ska bli ännu en skön slapp dag utan krav och måsten...

Lägger ut 4 nya LO's - tack Sara för hjälpen!


Kramar

måndag 21 juli 2008

Lunedi

...måndag på italienska..Har scrappat två LO med bilder från Italien...man blir så lycklig! Idag är det en bara-göra-sånt-jag-tycker om-dag...Scrappa, fixa och dona hemma, ta det lugnt och dricka kaffe!

Matilda var på strålande humör nu när hon skulle få åka till fritids - TACK snälla fritids för hjälpen!

söndag 20 juli 2008

Laxaspelen

IFK Halmstads stora sommartävling på Sannarp. Pappa Hana och OliviaBenjamin har varit funktionärer hela helgen. Regn, sol, blåst..allt väder har vi haft i Halmstad. Mamma Mija har varit med Tilda, igår lördag var mormor också med med. Så himla mycke scrap har det ju inte blivit...några alster som är på scanning hos Sara. Mija har bakat, lagat god mat och varit overkligt huslig:)

fredag 18 juli 2008

Det regnar..

...och regnar..TRIST! Vi var på utflykt igår - torsdag. Till ULLARED! Alice tyckte att det var dags att uppleva detta shopping-MEKKA.

Jag har aldrig sett så mycke' folk på samma ställe samtidigt! HYSTERISKT, men rätt kul faktiskt. Vårt gäng bestod av; Alice, Julia, Olivia, Benjamin och Mija! Vi tog det lugnt med shoppingen. Bara lite toalettartiklar, filmer och dataspel. Två timmar stannade vi på GeKås. Precis lagom. I bilen lyssnade vi på soudtracket från Mamma Mia filmen. Hur bra som helst...

Nu kl. 9.40 regnar det mer än någonsin - helt sjukt faktiskt!

torsdag 17 juli 2008

Mamma Mia

Mamma Mia...vilken FILM! Hur bra som helst - må*bra*film. jag, Alice, Olivia, mormor och Sus. Se den alla ni som inte sett den ännu!!

onsdag 16 juli 2008

Baka baka liten kaka....

Här ska det bakas


...rulla rulla liten bulla:) Någonting måste vi ju hitta på. Mija har inhandlat dinkelmjöl, vetekross, grahamsmjöl, sirap, jäst mm. Det är Alice och Mija som ska stå för baket!

Tilda har visat med hela sitt register att hon har TRÅKIGT!!! Det händer för lite hos cirkus Comstad. Mija fick NOG av detta skrikande och gnällande så hon ringde Kadocka på fritids och ordnade så hon får vara där nästa vecka! Jubel och fanfarer!!! I eftermiddag åker hon till korttids och stannar där till på fredag.

måndag 14 juli 2008

Sol å brus...

...Måndagmorgon vecka 29! Mija har ryggskott och pappa Hana har brutit en tå...cirkus Comstad lerverar konstant nya föreställningar:) Tilda körde sin favorit i repris - "KAOS KAOS KAOS" igår. Hela eftermiddagen var en brusande inferno där hon visade upp alla sin konster! Minde lyckat tyckte resten av cirkusmedlemmarna. Denna morgon var allt det tråkiga borta och hon var glad som en lärka:) Kanske för att mormor ska komma och hålla henne sällskap i eftermiddag, och så ska hon till korttids om två dagar. Det är ju också nåt' att bli lycklig över!

Lilla vovven Grynet löper just nu för andra gången i sitt lilla liv...Mija har krängt på henne en liten spetstrosa (hon lämnar "spår" efter sig annars), fy så nedrigt säjer hon och lägger sig å' tjurar och blänger:(

fredag 11 juli 2008

Mina vovvar

Tindra med bläckfisk


Grynet




....har fått klorna klippta hos bästa Michaela på DOGZ. Det är en fantastiskt fin människa med ett stort hjärta:) Hon säljer bara det som hon känner att hon kan stå för till 100% och som är i linje med hennes tankar om hunduppfostran/ uppfödning.

En trevlig kväll

..på "Bettans Bar" i Tylösand med Nette och Bengt! Vi åt allt det godaste..skaldjur, sushi och massor av vitt vin...mums:)

Matilda var på glatt humör faktiskt. Det verkar ha varit magen som spökat...Nu ska jag och Alice till tandläkaren och hämta ut hennes tandställning!

torsdag 10 juli 2008

Mija blev inspirerad...

Lavendel


Funkia - Big Daddy


Lilja


Liljeknopp


Hortensia


Snart smultron


...av Fru Gredelins vackra trädgårdsbilder!

Kaos Kaos Kaos

...Matilda HYSTERISKT ARG över ALLTING. speciellt kläder. Klänningen är ÄCKA - vill ha blå byxor och randig tröja (trots att det är + 22°). Vi har packat ner det i hennes rygga. Nu sitter hon och GALLSKRIKER i hallen och väntar på TAXI som kom NU!!

9 Juli

Ännu en mysig dag med Alice! Eurostop för att köpa ett par jeans till tjejen. Sus följde också med. Trevligt! Vi hittade ett par LEE - jättefina och en superfin "Alice-top"...

Vi åkte sen ut till Särdals kvarn där vi åt en god lunch. Alla hundarna var med:) Tilda kom hem och då var farmor här. Matilda visade upp hela sitt "gnällregister"..så tröttsamt:( Tjfs om kläder, toa och allt annat hon kunde komma på!

När hon gått och lagt sig strök Mija upp all stryktvätt..Sen inom Hedda med ett kort hon beställt. Senare på kvällen tittade vi på "Morgan Pålsson - världsreporter", riktigt kul faktiskt!

onsdag 9 juli 2008

Tilda jättetrött.....

...när hon kom hem. Ville ligga i sängen. Kanske var det åskan som hon kände av, Mija var nämligen också jättetrött.
Vi hade iallafall en mysig dag...Alice och jag var ute och gjorde tusen små ärenden. På kvällen var vi "ensammma" - Hans ute med Oscar. Vi åt goda varma mackor med prociutto, mozzarella, pesto mm. En härlig sallad med fetaost och annat mums...Sen tittade vi på "Morden i Midsommer" innan vi gick i säng! Åskan gick inatt...ifall någon i Halmstad missade det!!


Ha de'

tisdag 8 juli 2008

Det var länge sen...

Grattis till körkortet



Studenttack...




Helgen har varit varm och solig. Familjen har njutit på Frösakullstranden. Kvällarna har gått i Webergrillens tecken, lax, spett, fläskfilé mm. Bara riktigt trevligt alltihopa faktiskt!

Matilda har ju varit på korttids hela helgen och haft det jätteskönt och kul. Bl.a utflykt till Ängelholm i lördags. Hon kom hem igår jätteglad och tjabbig....Idag bär det av till fritids! Mija scrappade tackkort till Mårten igår. Leverans senare på kvällen till Lilla Möllegård.

torsdag 3 juli 2008

Sista jobbedagen...

...för Mija! Guuuud vad jag behöver semester! Tilda åker till Korttids i eftermiddag för att stanna där till på måndag:) Hon är mycke' nöjd med det! Stranden väntar på resten av cirkus Comstad - Frösakull here we come...


Sommarkramar Mija & CO

onsdag 2 juli 2008

Äntligen JULI -fattar det inte

Tilda är en goding! Hon har det så bra på sitt älskade fritids -TACK för att NI finns:) Idag ska de visst på utflykt IGEN!! Det skulle vara den lilla racerstolen. Scrappade som bara den - 2 födelsedagskort till två damer i sina bästa år! Sen lite TV...och goa sängen. Läser just nu "Damernas detektivbyrå" - himla bra:)

tisdag 1 juli 2008

Junimåndag

...Matilda - en nöjd och glad tjeja när hon kom hem! Hon hade haft kuuuuul på fritids. Mija var dödstrött, Alice tittade på Eva & Adam (filmen ni vet) och Hana lagade jättegod mat. Olivia tränade och hade herrbesök senare på kvällen = en helt vanlig sommarkväll hos cirkus Comstad! Vi kämpar vi vidare mot vecka 28 = SEMESTER:)

Kramar