fredag 31 oktober 2008

Trassel

..sitter hos Alice och försöker fixa hennes trassliga blogg...

Ny LO


En kollegas "Älskade Män". Make & son...Nästan allt material finns hos Brunsons vid Lilla Torg i Halmstad.


Tilda

...kom hem till sist. Som vi väntade. Taxi-Per hade haft det lite "körigt". Väl hemma var hon go' och glad. Berättade att det blir lunch på stan' idag fredag. Mija är ju ledig. Ska iväg på "rygg-gympa" på friskis kl. 10.00. Ska bli spännande att se vad det kan vara?! Ikväll blir det sittning hos grannarna Nyqvist. Alltid lika trevligt!

Kram

torsdag 30 oktober 2008

Grynet

...är med matte Mija på jobbet idag - jättekul! Tilda laddar för sin korttidshelg, räknar ner dagarna.

Fridens

onsdag 29 oktober 2008

Ont ajaj

..i musklerna som jag glömt bort att jag hade! Jag och sötaste Alice var nämligen och gympade loss på "Friskis & Svettis" igår. Kul och jätteskönt! Det ska bli en vana - två gånger i veckan hade vi tänkt oss...

Kram

tisdag 28 oktober 2008

Tindra 6 år idag - Vi älskar dig!

























November snart

..det känns i hela kroppen. Mija och Hana hämtade Tildan på korttids. Go å gla'. Undrade så klart om det kommit nån tidning med posten, och det hade det faktiskt gjort! Allt i hemmets JUL-tidning. Lyckan är total!!!

Olivia hade en formsvacka igår. En "Benjamin-svacka" kanske det heter. Överdos av kärlek?! Ville vara med polare istället! Hon lyckades dessutom tjata till sig en DYYYYR jacka av sina föräldrar. Hon använder en mycket raffinerad "tonårs-tjatar-metod". Utarbetad med finess av Olivia själv! Innebär kort och gott att mamman inte orkar se sin dotter så deprimerad och ur fas så jackan landrar till sist i hennes famn. Vips är mamman den bästa mamman i VÄRLDEN!! Dubbel effekt: Olivia blir supernöjd och glad och Mija blir smickrad och rörd över dotterns totala kärlekt till modern:)

Hyvens

måndag 27 oktober 2008

Ny LO - "Happy"

Den LO jag gjorde när vi hade scrapträff med DT-gänget på Brunsons

söndag 26 oktober 2008

Rysligt höstväder

Vilket regn - vilken storm! Inne hela dagen. Scrappat 2 kort, städat lite och bara tagit det lugnt! Bra med såna dagar också. Alice kompis Elin kom hit för att sova över (skollov imorgon och hela veckan). Olivia är hos Benjamin...

Imorgon kommer Tilda hem efter en härlig helg med massor av bus och äventyr:)

Nallebjörnpudel















Ny look...Hur söt som helst. Vi var ute på fin lördagspromenad i centrum. Alla vi mötte tyckte att de var de finaste, sötaste och charmigaste vovvar de sett:)

Stolt matte

fredag 24 oktober 2008

Ny LO

"Benjamin"

Grå bröllopsdag..

Grynet januari 2008











..men mysigt ändå! Tända ljus och en kaffekopp. Har precis varit ute med hundarna och tjejerna har åkt till skolan. Mannen tränar på gymet. Tyst och lugnt! Snart ska jag tvätta liten pudel. Hon ska sen ner till Dogz för att förvandlas till en lite med välvårdad hund i nallebjörnstil...Bilder kommer senare:)
Ikväll kommer familjen Nyqvist med Alice hit på en bit mat - trevligt. Ha en underbar 24 oktober alla!

Kram

torsdag 23 oktober 2008

Äntligen dags...

..för äventyret med fritids...Packade väskorna, valde ut de finaste påslakanet och alla älsklingskläder! Vilken känsla Tildalivet la' ner i detta projekt!
Idag bär det av till Korttids efter skolan och imorgon buset med fritidsgänget!
Det är en solig och fin oktobertorsdag idag. Imorgon fyller pappa Hana år - 44 år. Stor kille nu. Vi tillsammans firar 16-årig bröllopsdag även det imorgon. Många år..

Kram

onsdag 22 oktober 2008

Nyfrissad Tindra

Är hon inte helt ljuvlig?!

Nya LO's

"E Tomten?"
Alice 3 år 1998




















"Remember Love"
Benjamin & Olivia 17 oktober 2008 Brunnsan 100 år


















Tilda ARG

..inget gick som hon ville..Problemet satt som vanligt i hennes lilla mage så när det var överstökat så var livet hur kul som helst igen!
Hon planerar för fullt vad hon ska packa ner i sina väskor inför helgens ävntyr...

Mija scrappade och hade jättekul! Alice hjälpte till att fylla den nya "bandnecessären" jag köpt av Sanna med alla band som låg drällda lite här och där...TACK!!
Lite TV - Äntligen Hemma innan bingen:)

måndag 20 oktober 2008

Lönnlöv

..har vi gott om på vår gård. Stora, blöta tunga lönnlöv som faktiskt MÅSTE krattas ihop och forslas bort. Men NÄR ska Mija orka, hinna och hitta rätta ihopkrattarviljan?? Jag bara undrar...

Tilda lugn och fin när hon kom hem..allt det vanliga...Hon längtar till helgen då hon ska på äventyr med Fritids! "Pänna"...


Här rockar Tilda loss med Lars på trubadurkvällen















Här pysslas det i skolan med hjälp av Gerda och Siva
















Det blåser..

..i träden idag...Helgen har gått i Tildas tecken. Hon "stämmer" i "Cirkus Comstad". Åkt, bil, köpt tidningar (Elle Interiör, och Sköna Hems special: Skapa Hem). Duschat och tvättat hår har vi naturligtvis också hunnit med. Mija var på scrapträff med Brunsons designteam i söndags - KUL. Gjorde 2 LO..får se när de kommer upp! En riktig hösthelg inomhus med stearinljus och god mat!

torsdag 16 oktober 2008

Det blev sent..

...för Mija ikväll. Regnet stod som spön i backen när vi lämnade kontoret kl. 17.30. Deadline efter en veckas slit med annonser inför Tekniska Mässan. Hur trött som helst - ville bara HEM!! Inom Brunsons med "SMASK" layouten innan Mija landade hemma. Phu...Tilda låg redan i sin säng, vaken och pratglad...somnade kring 20.00. Ledig fredag imorgon för Mija. Olivia ska gå till skolan imorgon efter en vecka hemma i halsfluss. Hennes och Alice skola: Brunnsåkerskolan fyller 100 år i år och det firas imorgon - GRATTIS "Brunnsan"!


Kram

SMASK

Ny LO..det är det bästa som jag vet (ja barnen, hundarna och allt annat i Cirkus Comstad ligger på delad 1:a plats) - att koppla av med papper, lim, foton och allt annat jag hittar i min pysselvrå...(klicka på bilden så blir den större)

Regn hos mig

..en regnig och grå onsdag...Man blir ju lika grå själv! Allt bara väl med Tildan. Inget speciellt hände bara det vanliga, TV, tidningar och sängen!

onsdag 15 oktober 2008

Trubadurafton på Fritids

...en trött, lycklig och nöjd Tilda kom hem strax innan kl. 20.00. Sängen direkt! TACK underbara Fritids för allt ert engagemang: Love you!

tisdag 14 oktober 2008

Tattoo

Nytt från Mija..




Korrigering

Det mörka, blöta gråa..är inte mörkt, blött och grått längre. Det är faktiskt soligt, vindigt och rätt så vackert här hos oss just nu idag...

Monday monday...

..allt bara bra med lilla livet! Hur trött som helst...Gick isäng tidigt. Vi andra åt goa' mackor till kvällsmat med risbergs lökkorv, kvibille ädel och mumsigt bröd! Mija scrappade en del..(kommer upp här senare) och gick isäng jättetidigt. Det är mörkt och blött och grått hos oss på västkusten just nu..TRIST lång höst ligger framför oss...

söndag 12 oktober 2008

Åkt långt i bilen

...ända till Ängelholm och Storyhouse och Jessicas finfina saker. Sen drog vi hem till Halmstad igen och åkte för säkerhets skull inom Brunsons - finfina saker. Det hände inte så mycket mer av vikt denna lördag.
Söndagen började med dusch och hårtvätt - SKÖNT. Det blev en lååång åktur med pappa Hana! På söndagsmenun stod det: Hanas godaste köttbullar med potatis, lingon och bästaste såsen. Som vi åt...Mija har bara fixat och fejat hela dan'. Både ute och inne har det städats...Fint blev det:)
Nu har vi precis hjälpt Alice (grannen) att fixa en egen blogg. "Alice Värld" heter den ...lycka till med ditt bloggande hjärtat!


Hade*

Har skapat ett födelsedagskort...






tisdag 7 oktober 2008

City med Tildan

...ett äventyr i sig! Hon ville inte ha någon tröja till en början - men till sisdt valde hon en grå kofta och en vit kortärmad t-shirt! När vi sen kom hem så fick hon ett frispel och hojtade och skrek at det var helt FEL med kofta och t-shirt. Detta anfall höll i ca 1 timme. Trött man blir, trött blir man! Idag drar damen iväg till korttids! Det är ingen skola idag...fritids itsället - superkul:)

Ha de'

söndag 5 oktober 2008

Himmel vilket oväder

Jag känner mig som världens sämsta matte - hundarna har inte fått någon prommis idag. Bara kissat i trädgården..Vad gör man när det blåser STORM och regnar vertikalt? Säj att jag inte är dålig..Har bara pysslat runt här hemma, lagat god mat, fixat, donat och badat badkar med "Derma Nords" underbara "Milk bath relaxing" med bl. rosmarin, lavendel och pomerans. Dessutom tände jag ett doftljus jag köpt på Grandma's i Götet. Doft av Ylang Ylang. Mums..

Just nu i bakgrunden hör jag tonårspussar...Olivia och Benjamin snorar, hostar, äter godis, tittar på film och pussas. Härligt höstpyssel när man är 15 år:)

Alice har efter några dagars SIMS-spelande gått upp till Julia - för att spela ännu mera SIMS kan jag gissa.

Tilda har varit med och lagat mat idag. Fixat lite sallad och rört ihop diverse såser mm. Duktig! Imorgon ska vi ut på stan' efter skolan. Hon ska få välja en ny tröja. Spännande.....


Några LO som jag gjort för ett tag sedan. De ligger även på Brunsons blogg.

"Mija vid havet 2007"


"Hej mitt vinterland"


"Helt crazy"



"Mölle"





"Tylön"




Nu ska jag gå en runda ned dogsen..det har slutat regna!

Ha de*

fredag 3 oktober 2008

Redan fredag

Perfekt att bara jobba en dag i veckan...alldeles lagom:) Tilda hade gått och lagt sig när Mija kom hem igår torsdag. Trött tjej. Hans och Olivia åkte iväg på gymnasieinformation, så kvar hemma/ uppe var bara Alice och Mija. Vi åt gott och bänkade oss framför "Idol". När det var slut så gick vi faktiskt och la' oss..Trötta familjen.
Idag ska Mija städa - att en familj kan röra till det så himla galet mycke' på några få dagar:( Sen tar jag nog en tur in till centrum, sover lite middag (mammalyx) innan Tildan kommer hem...

Ha en go helg!

onsdag 1 oktober 2008

Västerbotten Lycksele Flakaträsk

En riktig nostalgitripp...Åkte upp torsd. 25 september. Det var Mikaelimarknadshelg med massor av folk på stan' men väldigt få som jag kände - kände igen...Träffade några och det gör både ont och gott på samma gång!! Några bilder...De första från Flakaträsk och de sista från Lycksele

Klassisk vy - Faxes hus

Mormor Magdas och Morfar Hilmers hus

Här gick "kostigen"

Bönhuset

Nere vid sjön Flakaträsket

Lomudden

Badarviken

Blåbär

Tords katt Morris
Skvattram
Tannberget - "Min stig"


Alice på morgonpromenad
Olivia äter sallad