torsdag 30 april 2009

Valborg

och Vintern Rasat Ut...Allt väl med Tilda! Ledig imorgon säjer hon - alla vet om det! En lugn kväll igår. Sommarvarmt och skönt. Scrappen vilar lite - väntar på nytt DT material från Mima's. Ha en finfin Valborg:)

Mija

onsdag 29 april 2009

Idag var allt upp & ner

..i Tildas lilla värld. Pappa åkte tidigt till Helsingborg så Mija fick ta henne till TAXIN - ovanligt!!Sen kom "fel" taxichaufför - Kent när det borde vara Per. Sånt' är jättekul och ovanligt...Bad idag på HAB sen är det Östergårdskolan som vanligt:)

tisdag 28 april 2009

Våga...

“Don’t be afraid to give up the good to go for the great.”


Tänkvärda ord från Kenny Rogers via Tankeglad

Så tokigt

..tyckte Tilda när Jenna och Kadocka från fritids kom hem till oss igår. Jenna skulle få lite hjälp och råd med pyssel inför bröllopet i juni och Kadocka följde med som stöd:) Kul men konstigt tyckte Tilda. Idag åker hon till Kattegattskolan och hoppar över Ö-gårda ...nu händer det mycke' i hennes lilla liv! Hon ska praoa på gymnasiet där hon ska gå till hösten!

Jag scrappade lite...så här blev det:

Sötaste Tilda med en miljon fräknar! Mönstrade papper från Crate Paper och Prima Maketing.

Ett egenhändigt gjort hjärta av silvertråd fäst med pärlfloss och vaxad bomullstråd. Etiketten chalkad med distress ink pad - old paper. Tiny alphas från Making Memories.

Blommor från Prima. Sprayade med Glimmer Mist Walnut Gold och piffade med lite 3D lack. I mitten en härlig pärlemorbrad från Reprint.


Fragment från Tim Holtz fastlimmad med Glossy Accents = 3D lack - det kan man använda till det mesta...Lite doodling med ZIG Millenium 0.05 och tiny alphas. Kanterna på de mönstrade papperen är "ruggade" med Tim Holtz "ruggmanick" - himla käck sak! Sen har jag chalkat med distress ink pad walnut stain.

När jag sedan har fäst papperet på cardstocken så "krafsar" jag upp kanterna på vissa ställen så att de skrynklar till sig lite..Gick det där att förstå?! Om inte - hör av er så ska jag försöka förklara:)

Ha de'

Mija

måndag 27 april 2009

Så var helgen över

..och vilken härlig helg vi haft. Soligt och varmt. Tilda har varit vid gott mod och på bra humör fram till söndag eftermiddag då hon tyckte att hon varit för trevlig för länge..Det gick emellertid att bota med en biltur tillsammans med pappa Hana.

Jag och Alice var på en "Oförglömlig" konsert med Nova Cantica på Halmstad Teater. Helt fantastiskt:) Trötta och nöjda kom vi hem tittade lite TV och la' oss tidigt...

Mija

söndag 26 april 2009

Små lätta MOLN

Jag är inne i en blå period...Här en LO inspirerad av Pugh's härliga låt "Små lätta moln".

Papper från Fancy Pants, Basic Grey, Crate Paper, Prima Maketing...

Pärlfloss fastsatt med silverbrads från Inkido. Bradsen är bankade med Tim Holtz textured hammer.

Fin dekorationdnål pyntad med silvercharms och ljusblått organzaband.

Moln piffade med silvertråd och chalkade med distress ink pad walnut stain. Doodling med ZIG Millenium och en blå "Glaze" från Sakura. Kanterna på den vita cardstocken är chalkade med distress ink pad Faded Jeans.

Tiny alphas från Making Memories. Chip Board bokstäverna ät vitmålade med akrylfärg och lackade med 3D lack.

Här har jag skrivit direkt på fotot med vit penna från Sakura.

Det var allt för denna gången!

Mija

fredag 24 april 2009

Kyls Havsbad med Fancy Pants & MME

Det var en jättetrött Tilda som kom hem efter en massa äventyr på skola och fritids. Trots att det var en JA-dag med tidning i brevlådan orkade damen inte vara social ett dugg. Ögonen gick i kors:) Det blev en tidig kväll...Mija passade då på att scrappa en somrig bild från Kyls Havsbad på Österlen! Så här blev den:

Papper från Fany Pants serie "Delight" och det beiga papperet är från MME "Penny Lane"

En tjusig dekorationsnål med charms och pärlfloss..

En underbar trollslända och vit tyll.

Tiny alphas från Making Memories, chip board bokstav färglagd med ProMaker och glitterpenna. Sen lackad med 3D lack.

Den stora blomman är limmad på kartong , chalkad (som alltid) med distress ink pad walnut stain. Den är fäst med 3D kuddar. Doodlade swirls med vit SAKURA penna och ZIG Millenium 0.05.

Söt "mormorspets" som jag fäst med silverbrads från Inkido och bankat med Tim Holtz textured hammer.

Dessutom använde jag:

* En liten biljett från Jeni Bowlin
* Silvertråd
* Massor av dubbelhäftande tejp och lim

Ha en härlig fredag:)

Miija

torsdag 23 april 2009

Ett beställningsjobb

Ett kort till en kollega som slutar. Papper från Basic Grey (en favorit).


Söta foamblommor (med lite 3D lack på), pärlfloss, och en söt pärla. Etiketten är chalkad med distress ink "Old Paper" och doodlad med ZIG Millenium 0.05.


Tiny alphas från Making Memories, silvertråd från MiMa's och vackert organzaband från blomsteraffären!

Kul att göra kort emellan åt jag gör ju mest LO*s.

Nästan allt material finns hos MiMa's

Ha det fint:)

Mija

Skönhetstips från Audrey Hepburn


...via Tankeglad
  • För vackra läppar - tala ord av vänlighet!
  • För vackra ögon - sök det bästa i andra!
  • För en fin figur - dela din mat med andra!
  • För ett vackert hår - låt ett barn dra sina fingrar igenom det!
  • Mot gifter och skadliga ämnen - ha vetskap om att du aldrig vandrar ensam!

Lev väl:)

Mija

Nu åker hon på utflykt

...detta är verkligen Tildas vecka. Idag bär det av till Båstad med klassen! Buskul. Matsäcken är packad och humöret på topp. Mamma Mija skjutsade henne till skolan...Annorlunda och jättekul även det:)

Ha en fin torsdag:)

Mija

onsdag 22 april 2009

Va' é det för en dag...


...é det en vanlig dag?? NEJ det är ingen vanlig dag för det är Tildas fösdelsedag: HURRA HURRA HURRA!!!

Massor av paket och fler lär det bli i eftermiddag då mormor och farmor kommer över på kaffe å kaka:)
Grattis älskade unge!
Mamma Mija

VÄNNER


Lite scrap hann Mija med. Papper från Making Memories Just Chillin och jätteläckra blommor från YouDo och Prima. Man kan även skymta fragments från Tim Holtz både här och där...

En chip board versal färglagd med ProMakers "Poppy Red" som blir så här härligt orange när man lackar den med 3D lack:) De små bokstäverna kommer från Adornit.

I blommans mitt sitter en gammal glittrig brad och en krullidutt av silvertråd. Jag har piffat blomman med 3D lack:) Bakom hela kalaset har jag fäst lite grön tyll..

Pärlemorbrad från Reprint, och krullidutten silvertråd.

En urläcker dekrationsnål - finns hos MiMa's (nyinkommen, tillsammans med en massa annat "duddelidej")


Etikett chalkad med distress ink pad "Old Paper". En rosett av vaxad bomullstråd. Dessutom lite silvertråd och en söt silverpärla som jag hittade i mina gömmor...

Dessutom använde jag:

* tiny alpas från Making Memories

* ZIG Millenium 0.05 till viss doodling och text

* Distress ink pad walnut stain

Det var det hele

Mija

tisdag 21 april 2009

Imorgon fyller hon år!


Vår Prussiluska blir 17 år! Helt otroligt att det gått 17 år sen den där dagen...
Hon kom hem igår jätteglad och förväntansfull inför dagen imorgon. Hon är lite orolig att alla inte riktigt vet om att det är hennes födelsedag..Men jag tror inte att någon kan ha missat det...
Alice sjöng hos sin Birgitta och Olivia tränade med sitt IFK. Mija scrappde pyttelite men spenderade desto mer tid bland tävlingsbidragen från helgens Cyber Crop hos MiMa's. Himmel så många fina bidrag vi fick in..kul:)

Ha en fin tisdag!

Mija

måndag 20 april 2009

Tildas helg


Tilda har varit en ljuvlig dotter HELA helgen, så där Tildamysig som bara hon kan vara. Åkt en massa bil, fått nya tidningar, ätit god mat och hela tiden med ett leende på läpparna:)

I lördags eftermiddag var vi ute på promenad..med båda vovvarna. Tilda körde sin "elrulle" själv och det gick som en dans. Helgen avslutades med dusch och hårtvätt. Här kom lite sura miner fram för första - och sista gången denna soliga vårhelg:) Tack lilla gumman för att du är den du är - ÄLSKAR DIG!

Mamma Mija

söndag 19 april 2009

BäBä varta lamm jittu jettujang...

Sötaste Alice 3 år sjunger en trudilutt.."BäBä varta lamm jittu jettujang"....(BäBä svarta lamm gick på restaurang)

Mönstrade papper från Making Memories nya serie "Just Chillin''

En jätteblomma från Prima. Ett helt stort, tjockt rör med fantastiska blommor som bara stod och väntade på mig på MiMa's häromdagen. Det finns även blomsterrör med blommor i alla tänkbara färger om man vill ha det! Det vita är så kul för det kan man ju färglägga, chalka ner eller som här stämpla på. Jag fäste blomman med en antiksilverfärgad öljett:)

Doodling är skoj. Det har jag alltid hållit på med lååååångt innan scrapping kom in i mitt liv. Här har jag doodlat swirls med min vita SAKURA-penna.


Denna "tag" kommer från ett "anteckningsblock" från Making Memories serie Just Chillin. Jag klämde dit en klämma som smyckades med två charms på lite pärlfloss.

Tim Holtz fragments...en favorit just nu! Märkligt ljus på denna bild?!

Vinylbokstäver från American Craft, pyntade med pearlmaker.

I övrigt så har jag använt:

* En biljett från Jenni Bowlin
* Silvertråd
* Silverpärla och en silvercharm
* ZIG Millenium pennan
* Distress ink pad walnut stain

Nästan allt kommer från MiMa's

Ha det så gott!

Mija

En utmaning - "Liten & Rädd"

Mima's utmanade oss i designteamet att scrappa nåt' som vi vanligtvis inte gör..Jag har aldrig använt Magnoliafigurer på mina kort eller LO*s. Därför fick jag till uppgift att färglägga en stämplad Magnoliafigur. Så här blev det:

Figuren som kallas Edvin är färglagd med ProMakers pennor och akrylpennor. Jag här även använt vit penna fråb SAKURA och min ZIG Millenium 0.05. Lite 3D-lack kom också till användning bl.a på hans hår och ögon. Jag ritade dit en mun och en liten näsa (de har inte det i original). Pepper från Prim Marketings serie "Pulse"

Visst ser han rädd och orolig ut?!

Tiny alphas frå Making Memories, foambokstav från American Craft och svart-vita från Jenni Bowlin. Ramen kommer från Reprint och halvpärlorna från Kaiser

Foambokstaven är först färglagd med min vita penna från Sakura och sen lackad med 3D-lack.

Snygg amulett från Timholtz. Svart tyll Bazzil och svart spets som jag fäst med brads som sen är bankade med textured hammer från Tim Holtz.

Här är han - lille Edvin...Hans bälte är prytt med pearlmaker silver! Det har även gått åt en hel del distress ink walnut stain och kartong som jag limmade fast "tegelmuren" på...Vissa detaljer är fästa med 3D kuddar, annars är det dubbelhäftande tejp och gluedots.

Ha det gott!

Mija

fredag 17 april 2009

MiMa's CyberCrop...

...är igång..Titta här..Det blir mycke' surfande, scrapsnack och vansinnigt roliga upplevelser i scrapvärlden denna helg för mig. Det är min första CC och jag hamnar "bakom kulisserna" med en gång. En utmaning. Jag gillar utmaningar!

Tilda åkte iväg till skolan som vanligt. Hon är på ett fantastiskt gott humör och vi får hoppas att det håller i sig över hela helgen! Ute skiner solen och snart ska jag ner till Anette's hudvård och fixa fejan:)

Vi ses på MiMa's forum...

Ha en förtrollande fredag!

Mija

torsdag 16 april 2009

Redo för HollyWood

Jag har använt papper från bl.a Bo Bunny . CS från Bazzil som vanligt.

Silvertråd i massor och mitt i all tråd sitter två söta charms i silver. Blommor från YouDo och Prima.

Härlig spets och lite pärlfloss.

Chip boardbokstäver färglagda med ProMakers silverpenna och lackade med 3D lack.

Blomma från YouDo stämplad med en textstämpel från Inkido. I mitten en liten ros från Prima.
Dessutom har jag använt:

*Fragments från Tim Holtz
*ZIG Millenium 0.05
*Distress ink pad walnut stain
*Glue dots
*Brads från REPRINT
*Textured hammer från Tim Hot
*Pärlemor-brads från YouDo
*Biljett från Jenni Bowlin

Det var det hele...

Mija

Vilket stök:)

Tilda kom hem och hade fått en tidning med posten - "Sköna Hem" ("Jo Hem" på Tildaspråk). Det blev alltså en JA-dag, det är ja-dagar de dagar hon får en tidning! Allt var stilla lugnt. Toabesök som bot på urkass mage..det gick jättebra:) Sen ville damen gå isäng. Då när Tilda precis hade lagt sig och bostat tänderna ringde Jenna från Fritids. Hon undrade om vi var på väg till "Wild West Steakhouse" - de satt och väntade på Tilda...Mija hade GLÖMT att de skulle äta middag tillsammans på restaurang!!!! Hopp å hej..Tildan upp ur sängen, på med käder, fixa frillan och iväg i racerfart i vår skruttiga "cittra". Som hon skrattade - detta var ju helt galet, konstigt och knäppt på en och samma gång!! Väl framme och placerad vid bordet tillsammans med sina goa' kompisar kunde Mija åka hem. Prussiluskan kom hem klockan 20.30 - jättetrött och jättelycklig:) TACK underbara fritids för att ni orkar med "Cirkus Comstad"

Idag är det en ny dag som hon så underfundigt konstaterade imorse - en ny dag hos "Cirkus Comstad"...
Hyvens
Mija